Site Overlay

Пухкав Кравай за Коледа – Рецепта

Начин на приготвяне:

В съд си разтваряме маята във водата, като към тях добавяме солта и захарта.

Готовата смес оставяме на топло да втаса.

Пресяваме си брашното правим кладенче и изсипваме маята.

Чукваме яйцата, добавяме маслото и олиото и омесваме меко тесто, което оставяме да втаса на топло.

Когато тестото е втасало, си оформяме кравая.

Можем да оформим по много начини питката за Коледа, в случая аз разделих тестото на две части.

От едната направих фитил, а от другото разделих на 4 части.

От трите изплетох плитка, а последното направих на топка.

Топката поставих между двата края, така че да не се виждат краищата.

А с плитката обвих фитила.

Поставяме кравая в тавичка, която предварително сме поставили хартия за печене и след това поръсваме с микс от семена.

Оставяме отново да втаса и тогава поставяме кравая за Коледа в печката да се пече до готовност.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *