Site Overlay

Пухкав Празеник – Рецепта | Gotvach.bg

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцето (другото е за намазване на празеника), добавете топло прясно мляко, захар и олио.

Пресейте брашното със солта. Сипете сухата мая и разбъркайте внимателно сместа.

Добавете течните продукти към сухите и омесете гладко и еластично тесто.

Оставете тестото на топло за 1 1/2 часа да втаса (в голяма дълбока купа, покрита с капак)

Разточете тестото в приблизително правоъгълна форма.

Направете лек разрез в средата за да се оформят две равни половини.

Половината намажете с масло и разпределете пълнежа (натрошеното сирене с предварително задушен праз лук).

Покрийте с другата половина от тестото и преместете празеника в правоъгълна тава.

Оставете този вид тутманик на топло за повторно втасване.

Намажете с разбитото яйце.

Печете пухкавия празеник в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *