Site Overlay

Пухкав сладкиш с череши – Рецепта

“Ако се чудите къде изчезнаха черешите, вижте в сладкиша “

Начин на приготвяне:

В голяма купа разбивам яйцата и захарта на пухкав крем. Добавям олио, ванилия и гореща вода на тънка струя и едновременно с това бъркам с миксера.

В купичка смесвам брашното и бакпулвера и добавям към яйчената смес, разбърквам.

Разделям сместа на две – в едната добавям какао. Пускам фурната на 200 градуса да загрее, а през това време си приготвям маслените трохи.

Смесвам и бъркам съставките за тях с ръце. След няколко минути трохите са готови.

Във форма с падащо дъно слагам хартия за печене, а стените намазвам с олио.

Изсипвам първо какаовата смес, после бялата смес, нареждам черешите, най-отгоре поръсвам черешовия сладкиш с маслените трохи.

Пека на 200 градуса за 10 мин и намалявам на 180 градуса до готовност.

Пухкавият сладкиш с череши е по рецептата на Sanie Zeynel!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *