Site Overlay

Пухкав хляб на рулца – Рецепта

“Страшно пухкав хляб на рулца – искати се да си отчупиш веднага, щом го видиш “

Начин на приготвяне:

Затопляме прясното мляко и в него сипваме маята и 1 ч.л. захар, разбъркваме и оставяме за 10 минути да се активира.

Пресяваме брашното в купа и добавяме солта и останалата захар. Разбъркваме и чукваме вътре яйцето, и сипваме маслото.

Разбъркваме и добавяме сместа с маята и кондензираното мляко.

Замесваме меко тесто и го покриваме с фолио.Оставяме го за 1 час да втаса.

След това разрязваме тестото на 3 части. Всяка част оформяме на топка и разточваме на кора.Подвиваме две успоредни страни навътре, а след това подхващаме от едната неподгъната страна и навиваме на рулца.

Подреждаме рулцата едно до друго във формичка за кейк.

Покриваме отново с фолио и оставяме за 40 минути да се надуят още.

След това намазваме хляба с мляко и печем в загрята фурна на 180 градуса 20 минути.

Пухкавият хляб на рулца е готов.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *