Site Overlay

Пухкав чийзкейк с боровинки – Рецепта

Начин на приготвяне:

Натрошавам бисквитите и омесвам с маслото в тава с падащо дъно, разпределям равномерно и правя борд по стената на тавата.

В купа разбивам крема сиренето, прибавям брашното после ванилията, сметаната, захарта и накрая яйцата, разбивам до получаване на гладка смес. Настъргвам лимоновата кора, разбърквам и изсипвам в тавичката. Пека на 160 °C за около час.

През това време си направих боровинковото сладко. В тенджерка сложих водата и захарта и поставих на котлона на умерен огън, когато захарта се разтвори.

Прибавих боровинките и лимонтозуто. Оставих да къкри на слаб огън за час, като разбърквах периодично.

След като чийзкейкът е готов, поставих да се охлади за 15 мин, също и сладкото и след това сглобих.

Може и готово сладко да ползвате, може и без да го хапнете, пак ще е не по-малко вкусен пухкавият чийзкейк с боровинки!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *