Site Overlay

Пухкав ябълков сладкиш с какао – Рецепта

Начин на приготвяне:

Разбиват се яйцата със захарта. Прибавя се прясното мляко. Разбърква се. След това идва олиото.

Сухите съставки се смесват всичките и се добавят постепенно към яйчената смес.

Ябълката се обелва и се нарязва на дребни кубчета и се прибавя към сместа.

Разбърква се всичко със шпатула и се изсипва в тавичка 22 см диаметър, застлана с хартия за печене.

Ябълковият сладкиш се пече на 180°C до суха клечка. Остава се да се охлади напълно.

Шоколадът се разтопява с маслото. Прибавя се сметаната и се разбърква до хомогенна смес.

Залива се пухкавият ябълков сладкиш с какао и се слага в хладилника да се стегне шоколадът.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *