Site Overlay

Пухкав японски омлет – Рецепта

Начин на приготвяне:

За този пухкав японски омлет разделете жълтъците от белтъците. Към жълтъците добавете солта, разбъркайте и оставете настрани.

Белтъците със захарта разбийте на сняг. Добавете жълтъците и леко ги размесете с белтъците.

Изсипете сместа в намазан с масло тиган и сложете на среден огън под капак за 4-5 мин. Махнете капака и сгънете омлета по средата.

Дозата е за 1 омлет.

Ако правите втори, купата, в която сте разбивали белтъците, я измийте и подсушете.

Ако има остатъци от сол или от жълтъци, няма да се получат белтъците на сняг.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *