Site Overlay

Пълнена печена тиква – Рецепта

Начин на приготвяне:

Изрязваме капаче от тиквата, също така и ако тиквата не е равна от долната страна, се изрязва тънко капаче, за да може да застане права в тавата.

С помощта на лъжица издълбаваме тиквата.

Зеленчуците почистваме и измиваме, нарязваме ги според желания размер и ги поставяме в купа.

Овкусяваме ги със сухите подправки, оставяме ги така за около 30 минути.

Месото нарязваме на кубчета и запържваме в тиган с разтопено масло.

Добавяме овкусените зеленчуци. Готвим за около 5 минути.

Сипваме плънката в тиквата и слагаме бучка масло.

Увиваме добре цялата пълнена тиква с алуминиево фолио и печем на 180°C за около 1:30-2:00 часа.

По-желание може да сложите 2-3 клонки прясна подправка на тази вкусна пълнена печена тиква.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *