Site Overlay

Пълнена питка със сирене и кашкавал – Рецепта

“Поднесете пълнената питка със сирене и кашкавал с чаша айран и всичко ще бъде перфектно”

Начин на приготвяне:

Нищо не ухае по-добре от тази пълнена питка със сирене и кашкавал!

В купа смесете захарта, маята, затопленото прясно мляко, яйцето и олиото. Добавете 2 ч.ч. брашно и разбъркайте много добре. Прибавете 1 равна ч.ч. сол и отново разбъркайте. Покрийте купата със стреч фолио и оставете за 30 минути тестото да втаса.

През това време настържете сиренето и кашкавала, отделете една трета от сместа за поръсване на пълнената питка, а останалата смес оформете голяма топка.

Върху обилно набрашнен плот, сипете втасалото тесто и доомесете до гладко и нелепящо се по пръстите тесто. Разстилате тестото натискайки го с ръце на плоска питка. Поставете в средата топката сирене и кашкавал, съберете краищата на питката и затворете топката, отново разстилате внимателно на тънка питка.

В тава за пица, постлана с хартия за печене, поставете разстланата питка, намажете я с предварително смесените жълтък и кисело мляко. Поръсете със заделената смес от сирене и кашкавал и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна, печете за около 30 минути до златисто кафяв загар отгоре.

Извадете изпечената питка с кашкавал и сирене и нарежете на 6 триъгълни парчета с нож за пица.

Сервирайте гореща питката, с чаша вкусен айран. Много вкусна и пухкава питка, опитайте и ще ви хареса!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *