Site Overlay

Пълнена пуйка с кисело зеле и ориз – Рецепта

Начин на приготвяне:

Пуйката измиваме и почистваме. Вътрешностите запазваме.

В тиган си задушаваме лука, нарязаните на ситно дреболии, нарязаното на ситно зеле и ориза.

Добавяме черен и червен пипер. Готвим докато оризът стане прозрачен. С плънката пълним пуйката. Зашиваме я и слагаме в тава.

Намазваме я обилно с приготвена кашичка от разтопено масло, сол и червен пипер.

Краищата на бутчетата и крилцата увиваме с фолио.

Покриваме тавата с фолио и печем за около 2:30-3:00 часа. Накрая отнемаме фолиото и печем пуйката още малко.

Пълнената пуйка с кисело зеле и ориз е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *