Site Overlay

Пълнени гъби със спанак и тофу – Рецепта

“Изискани пълнени гъби, които ще оберат овациите на всички на масата”

Начин на приготвяне:

Спанакът се оставя да се размрази и след това водата се изцежда и спанакът се изстисква.

Лукът се нарязва на ситно заедно с пънчетата на гъбите. Запържват се в сгорещено олио заедно с натрошеното тофу.

Прибавя се спанакът и се готви още няколко минути, след което се прибавя босилек, черен пипер и сол.

Няколко минути по-късно сместа се сваля от котлона и се добавят сусамовият тахан и горчицата. Разбърква се добре.

Гъбите се пълнят с плънката. Приготвените пълнени гъби се подреждат в тава, застлана с хартия за печене.

Чери доматчетата се нарязват на ситно и се разпределят върху гъбите.

Слагат се да се пекат в загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути.

Да ви е вкусно с тези пълнени гъби със спанак и тофу.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *