Site Overlay

Пълнени гъбки със зеленчуци и сметана – Рецепта

“Вижте тънкостите при приготвянето на пълнените гъби със сметана и зеленчуци “

Начин на приготвяне:

Нарязваме картофите, целината, пащърнака и морковите на кубчета.

Сипваме ги в тенджета, добавяме замразения грах, наливаме вода, колкото да ги покрие и сваряваме за 25 минути.

Отцеждаме водата и добавяме зехтина, солта, черния пипер, кърито, куркумата и чубрицата.

Измиваме гъбите и премахваме пънчетата. Подреждаме гъбените шапки в тавичка и във всяка поставяме по малко парченце масло.

Пълним всяка гъбка със зеленчуковата смес и отгоре поставяме по 1 ч.л. заквасена сметана.

Запичаме пълнените гъби на 200 градуса 25 минути.

Пълнените гъбки със зеленчуци и сметана са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *