Site Overlay

Пълнени картофи с бекон и сметана – Рецепта

“Апетитна класика – пълнени картофи с бекон и сметана “

Начин на приготвяне:

1. Сварете картофите в леко подсолена вода, оставете ги да изстинат и разполовете.

С лъжица издълбайте вътрешността и я запазете.

2. Загрейте на умерен огън зехтина и в него запържете за кратко чесъна, нарязан на филийки.

Сложете бекона на парченца и бъркайте, докато и той се позапържи.

3. Дръпнете тигана от огъня и към чесъна и бекона сложете това, което сте издълбали от картофите и сметаната. Хубаво ги намачкайте и добавете сол и кашкавала.

Разбъркайте и напълнете кухините на издълбаните картофи.

4. Печете вкусните пълнени картофи на 190 градуса до лек загар.

Добър апетит с тези пълнени картофи с бекон и сметана!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *