Site Overlay

Пълнени картофи с кайма и кашкавал – Рецепта

“Днес решихме да хапнем топли пълнени картофи с разкошна плънка и любимо питие – разрешаваме да ни откраднете идеята”

Начин на приготвяне:

1. Измийте картофите, разполовете ги и сложете да се сварят в леко подсолена вода. Не трябва да омекват прекалено, а да се запазят по-твърди.

След като са готови отцедете веднага от водата, за да не се напояват.

2. Обелете и накълцайте на ситно лука, а доматът настържете, като отделите люспите му. Използвайте сорт, който е сочен и плътен.

3. Загрейте олиото и в него запържете лука до златисто. Сложете бекона, а след това и доматите.

След минута добавете каймата и бъркайте, за да се раздроби на трохи.

Подправете със сол, пипер и накъсани листенца мащерка. Гответе до изпаряване на течността от домата.

4. Издълбайте картофите, така че да получите лодки. Вътрешността може да добавите към плънката от кайма или да заделите за картофено пюре.

5. Напълнете ваничките, поръсете с кашкавал и запечете в загрята на 200 градуса фурна до златиста коричка.

Поднесете пълнените картофи топли.

Добър апетит!

Пълнените картофи с кайма и кашкавал са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *