Site Overlay

Пълнени картофи с мини кюфтенца – Рецепта

Начин на приготвяне:

Нарязваме картофите на две половинки и издълбаваме вътрешноста.

Заграяваме олио в дълбок тиган и пържим картофите до златисто.

В купа омесваме каймата, като добавяме яйцето, настъргваме лука и поръсваме със сол, черен пипер, чубрица и магданоз, накрая добавяме и галетата.

Объркваме хубаво сместа и оставяме в хладилника да стегне за 30 мин.

В намазнена тавичка подреждаме картофките и посоляваме.

От вече стегналата кайма оформяме мини кюфтенца и пускаме по 2-3 във всяко картофче.

В малка купичка слагаме 2-3 с.л. лютеница и малко вода. за да стане като сос.

Поливаме по малко от соса върху картофите.

Накрая настъргваме кашкавал и поръсваме обилно пълнените картофи.

Загряваме фурната на 180 градуса и печем пълнените картофи с мини кюфтенца около 25 минути.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *