Site Overlay

Пълнени картофи с шунка, сирене и яйца – Рецепта

“Ако добавите и едно млечно или чесново сосче към пълнените картофи, няма да сбъркате “

Начин на приготвяне:

Обелваме и срязваме картофите на половинки.

Варим ги в подсолена вода до полуготовност.

След това отцеждаме и оставяме да изстинат леко.

Издълбаваме с лъжица. Издълбаната част намачкваме в купа.

Към нея добавяме разбитите яйца, натрошеното сирене, подправяме на вкус, черен пипер на вкус.

Добавяме и нарязаната шунка. Всичко се обърква хубаво.

Издълбаните картофи се подреждат в тава с хартия за печене на дъното.

Пълнят се със сместа и вкусните пълнени картофи се поръсват с настърган кашкавал.

Пълнените картофи с шунка, сирене и яйца се пекат на 200 градуса в предварително загрята фурна до златиста коричка.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *