Site Overlay

Пълнени масленки с мармалад – Рецепта

Начин на приготвяне:

В купа сложете маста и захарта и разбъркайте с миксер за около 3-4 мин.

Добавете 1 по 1 яйцата, като разбивате непрекъснато. Към брашното добавете бакпулвера и 2 от ванилиите.

Започнете да добавяте брашното, като го пресявате и бъркате с лъжица. След това на набрашнен плот го месете с останалото брашно.

Разделете тестото на 3 части и всяка част разточете на набрашнен плот с набрашнена точилка. Кората ви да е около 3 милиметра – може и по тънка.

Режете ленти с дебелина 6 – 7 см и от тях квадрати. Можете да направите и по-малки квадрати. Изрязаното тесто добавете към следващата част.

Размесете хубаво и разточете следващата кора. Квадратите пълнете с мармалад, но не до края. Навийте на руло. Края го затиснете, за да не се разлее.

Печете вкусните масленки на загрята фурна на 180°C в тава с хартия за печене за 10 мин на средно ниво. Оставяйте разстояние между пуричките.

Докато са още горещи, ги прехвърлете в поднос и можете веднага да ги поръсите със смесена с ванилия пудра захар или да изчакате да изстинат пълнените масленки с мармалад преди това.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *