Site Overlay

Пълнени патладжани със свински хапки и кашкавал – Рецепта

“Нестандартна идея, която смятаме, че ще ви допадне – пълнени патладжани със свински хапки и кашкавал “

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на хапки. Овкусете със сол и черен пипер и запържете в маслото до златисто заедно с целите скилидки чесън. Снемете от огъня и добавете босилека.

Разрежете патладжаните на 1/2 и ги издълбайте (запазете издълбаното). Във всяка 1/2 сложете по 1 с.л. настърган кашкавал и по няколко хапки от свинското месо. Така приготвени подредете в тавичка с малко вода на дъното.

Печете пълнените патладжани на 180 градуса за 15 мин. и поръсете с още малко настърган кашкавал.

За муса задушете (за 3-4 мин.) в маслото (останало от пърженето на месото) издълбаната част от патладжаните. Овкусете със сол и червен пипер.

Снемете от огъня и пасирайте със заквасената сметана и изварата.

Пълнените патладжани със свински хапки и кашкавал са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *