Site Overlay

Пълнени патладжани с доматена салца – Рецепта

Начин на приготвяне:

Разрязваме патладжаните на две по дължина и ги осоляваме. Оставяме ги за 15 секунди настрани и ги изплакваме обилно с вода. Издълбаваме ги и ги подреждаме в тавичка.

Издълбаната част сипваме в блендер. Добавяме лука, чесъна и предварително обелените домати. Смиламе, но не много фино. Към сместа добавяме зехтина, оцета, захарта, разбъркваме и с тази смес пълним издълбаните патладжани.

Печем патладжаните с домати на 200 градуса около 35 минути.

Изваждаме готовите пълнени патладжани в чинии, поръсваме с магданоз и сервираме.

Те са много вкусни с гриловано сирене.

Ако режимът ви го позволява, можете да комбинирате Пълнени патладжани с доматена салца с картофи соте.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *