Site Overlay

Пълнени сухи чушки на фурна върху кисело зеле – Рецепта

Начин на приготвяне:

Бобът се сварява с вода и сол, без да се разварява. Отцежда се от водата.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва във олиото. Прибавя се бобът и подправките.

Чушките се попарват в гореща вода 10-15 мин да омекнат.

Зелето се нарязва на дребно и се запържва във олиото. Прибавя се щипка чубрица и лъж. червен пипер. Изсипва се на дъното на тавата.

Чушките се пълнят с приготвения боб. Нареждат се върху зелето.

Ако остане от плънката, се добавя към зелето.

Налива се чаша вода и тавата с постните пълнени чушки се покрива с фолио. Пече се 1 час.

Маха се фолиото и се запичат пълнените сухи чушки на фурна върху кисело зеле само отгоре до приятен загар.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *