Site Overlay

Пълнени сухи чушки с нахут – Рецепта

Начин на приготвяне:

Празът се нарязва и се запържва във олиото. Добавя се нарязаното зеле.

След 5 мин се добавя отцеденият нахут. Сваля се от огъня и се прибавят подправките.

Сухите чушки се изчистват от семките и се накисват в гореща вода за 5 мин. Отцеждат се и се пълнят със сместа.

Потапят се в брашното и се нареждат в тавата.

Ако ви остане от плънката, я разпределете между пълнените чушки.

Налива се вода или сок от зелето и се покрива с фолио.

Чушките се пекат на 200°C около 40-50 мин.

Маха се фолиото и се запичат до златиста коричка пълнените сухи чушки с нахут.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *