Site Overlay

Пълнени чушки с булгур и дивечова кайма – Рецепта

Начин на приготвяне:

Измиваме добре чушките и ги почистваме от семената.

Измиваме булгура и го слагаме да се свари (в случая съм използвала специален съд за варене в микровълнова за 10 мин). За 250 г булгур ни е необходима около 700 мл вода.

Запържваме каймата (ако ви се струва прекалено суха може да добавите 1 с.л. мазнина) и добавяме доматеното пюре, оставяме леко да поври, след което добавяме и булгура, както и подправките.

Взимаме вече измитите чушки и ги пълним с плънката, която е почти сготвена.

Подреждаме чушките в подходяща тава (да не е прекалено голяма), добавяме малко вода на дъното и леко посоляваме чушките. Печем за около 40 мин. на 180 градуса.

Сервираме пълнените чушки с кисело мляко и по желание малко нарязан магданоз.

Пълнените чушки с булгур и дивечова кайма са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *