Site Overlay

Пълнено пиле с вкусна плънка – Рецепта

Начин на приготвяне:

Два картофа се обелват и нарязват на кубчета. Изпържват се в половината краве масло и олио.

Изваждат се в чиния и на тяхно място се слагат първо нарязаният на дребно лук, а малко след това и нарязаните гъби.

След като и те се изпържат, се слагат при картофите. Прибавя се нарязан на дребно магданоз, след което плънката за пилето се овкусява със сол и смлян черен пипер.

Пилето се почиства и подсушава. Поръсва се отвън, отвътре със сол, черен пипер, подправка за пиле и се обтрива с останалото краве масло.

Напълва се с плънката и отворът се зашива. Пълненото цяло пиле се поставя в тавата за печене, а отстрани се нареждат останалите картофи.

Наливат се около 100 мл вода или бира, след което тавата се поставя във фурната.

Пълненото пиле с вкусна плънка се пече на 180 градуса за около час и четиридесет минути или до хубав загар.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *