Site Overlay

Пълнено пиле с гъби, краставички и сирена – Рецепта

Начин на приготвяне:

Взимаме едно цяло пиле, почистваме, измиваме и го подсушаваме добре. Посоляваме отвътре и отвън.

Почистваме гъбите, режем на ситно и сипваме с удобен съд. На парченца режем кашкавала, шунката, топеното сирене и киселите краставички. Всички съставки се смесват.

Това е плънката за пилето, с която го пълним. Зашиваме и поставяме в тава. Мажем с краве масло, поръсваме с черен и червен пипер.

Бирата се сипва в тавата. Пилето се завива с фолио.

Пълненото пиле с гъби, краставички и сирена се пече на 200 градуса малко повече от час.

Минути преди да стане готово, се маха фолиото и печеното пиле се връща във фурната, за да хване златист загар.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *