Site Overlay

Пълнен бял патладжан – Рецепта

“Насладете се на невероятния вкус на белия патладжан с чудна плънка “

Начин на приготвяне:

Белият патладжан се измива, разрязва на половина и издълбава. Двете половинки и издълбаната вътрешност се слагат в съд с подсолена вода за да се премахне горчивият сок от него.

Половинките патладжан се подсушават и поръсват със сол. Слагат се в тава и се запичат, докато леко омекнат.

Главата лук и чушката се нарязват на дребно и се задушават в малко мазнина. Прибавя се издълбаната и нарязана вътрешност на патладжана.

Щом зеленчуците омекнат се прибавя каймата. Разбърква се докато стане на трохи и побелее. След това се добавя единият домат (предварително настърган или смлян), сол на вкус, сух риган и смлян черен пипер.

Плънката се готви още малко, докато се сгъсти. Печените патладжани се напълват с приготвената смес, а отгоре се слагат резенчета домат.

Напълненият бял патладжан се връща във фурната и се запича за още около 30 минути на 200 градуса.

Пълненият патладжан е изключително вкусен, опитайте!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *