Site Overlay

Пълнен шаран с орехи – Рецепта

Начин на приготвяне:

Шаранът се почиства много добре.

Измива се, посолява се отвътре и се оставя на хладно за 30 мин.

Орехите са начупват на средно и се заливат с Амарето за 30 мин.

Стафидите се заливат с бялото вино за 30 Мин.

Оризът се измива до бистра вода и се слага в тиган с незалепващо покритие.

Залива се със зехтин и се запържва за 10 мин, след което се прибавят орехите, стафидите, естрагона и девесила.

Разбърква се много добре за 5 мин.

Прибавя се нарязаният на ситно джоджен, черен пипер и сол.

Разбърква се и се отстранява от огъня.

Шаранът се слага в тава, която е покрита с лозови листа.

Пълни се с плънката, като се зашива с игла и конец.

Правят се три разреза отгоре.

Отгоре върху пълнения шаран се нареждат лозови листа.

Залива се с малко вода.

Пече се 30 мин на 180 градуса, след което се отстраняват лозовите листа.

В разрезите се нареждат нарязани на полумесеци лимонови резенчета.

Пълненият шаран с орехи се пече 30 мин на 180 градуса.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *