Site Overlay

Пълнозърнести бисквити с киноа и шоколад – Рецепта

Начин на приготвяне:

Тези бисквитки се приготвят много лесно в блендер, но могат да се замесят и на ръка.

Когато ползваме кухненски помощници, винаги спестяваме време и усилия, затова ви предлагам да опитате.

Сложете в уреда брашното с портокаловите кори и пуснете да се смелят за секунди. По този начин, освен че ще направите пълнозърнестото брашно по-фино, но и смилайки заедно с цитрусовата кора, ще го ароматизирате по-добре, отколкото ако кората се настърже отделно на ръка.

Смесете с щипка сол и бакпулвера.

Сложете меда (по-гъст), зехтина, шоколада, киноата и яйцето, пуснете отново уреда на средни обороти за секунди.

Преценете дали тестото не е прекалено лепкаво и при нужда добавете още брашно и завъртете още няколко оборота.

Така за секунди тестото за бисквитките е готово.

Ако месите на ръка, шоколадът трябва да си добавите настърган, а сварената киноа ще остане на зрънца, което пак е хубаво.

Разточете между два пласта хартия за печене и изрежете бисквити с форма, която предпочитана от вас. Изрезките съберете, отново разточете и така до привършване на тестото.

Подредете пълнозърнестите бисквитки в тава покрита с хартия за печене и пъхнете в загрята на 160 градуса фурна за 20-22 минути.

Сладостта на тези бисквити е много деликатна, затова ако обичате по-сладко си добавете още мед или друг подсладител.

Идеални за сутрешното кафе и хрупване по всяко време.

Пълнозърнестите бисквити с киноа и шоколад са чудни.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *