Site Overlay

Пълнозърнести кифлички с локум – Рецепта

Начин на приготвяне:

Маята размиваме в хладкото мляко. Смесваме си двата вида брашно, яйцата разбиваме (без единия жълтък). Шупналата мая добавяме към яйцата.

Добавяме захарта, олиото и ванилията. Разбъркваме добре. Добавяме течната смес към брашното и омесваме меко тесто.

Покриваме купата с фолио и оставяме да втаса. Втасалото тесто разточваме и изрязваме на триъгълници. Слагаме парче локум и завиваме кифличките. Подреждаме в тавата.

Оставяме отново да втаса, намазваме с жълтък и печем в предварително загрята фурна до готовност.

Готовите кифлички оставяме да се охладят и поръсваме с пудра захар.

Пълнозърнестите кифлички с локум са готови.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *