Site Overlay

Пълнозърнести соленки с кашкавал – Рецепта

Начин на приготвяне:

Пресявате брашното, посолявате и разбърквате. Прибавяте студеното краве масло нарязано на парченца или настъргано на едро ренде.

Претривате с вилица, докато тестото стане на трохи. Добавяте яйцето и киселото мляко.

Разбърквате и слагате настъргания кашкавал. Замесвате меко тесто.

Разточвате го на набрашнен плот и режете правоъгълни лентички.

Можете и да късате малки топчета, които да издължите като фитили и с ръце да ги дооформите като правоъгълници.

Намазвате соленките с размито с малко вода яйце.

Поръсете със сусам и печете пълнозърнестите соленки с кашкавал на загрята фурна на 180°C за 12-15 мин

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *