Site Overlay

Пълнозърнест хляб с 3 вида брашно – Рецепта

Начин на приготвяне:

В дълбок съд смесваме всички съставки до добиване на тесто за хляб, което е лепкаво и мекичко, след което съдът се покрива с фолио за свежо съхранение. Оставяме тестото да почива за 90 до 120 минути.

Следва да извадим тестото пак с помощта на силиконова лъжица върху плоскост, която е набрашнена. Идеята е не да го месим, а да го прехвърлим 4-5 пъти, колкото да се оформи топка. Нея я похлупваме с купата от втасването и оставяме така за още 30 минути.

Междувременно пускаме фурната на 230 градуса и вътре слагаме огнеупорна тенджерка с капак, в която ще печем нашия пълнозърнест хляб. Тя трябва да се загрява във фурната 30 минути преди да поставим вътре хляба.

Чугунена тенджера би ви свършила работа. Може да си послужите и с друга, но трябва да сте сигурни, че е подходяща за печене във фурна. Когато 30 минути минат, извадете горещия съд и го посипете с малко царевично брашно.

Ако не разполагате с такова, застелете дъното с хартия за печене. Разположете тестото вътре и печете здравословния хляб 30 минути, след което махнете капака и печете до загар. Може да ви отнеме цялото печене до 45-60 минути.

Пълнозърнест хляб с 3 вида брашно трябва да остане на решетка, докато се охлади, и чак тогава може да се нареже.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *