Site Overlay

Първото правило на диетата – откажете се от кафето

Ако сте решили да започнете диета с цел да се разделите с някой излишен килограм, първото, което трябва да направите, е да се откажете от кафето, установиха американски учени.

Проучването е установило, че употребата на кофеин изостря апетита за сладко и ако всеки ден пиете кафе, докато сте на диета, неистово ще ви се хапва шоколад или торта, а дните на диетичен режим ще се превърнат в адски мъки.

Пред Дейли мейл професор Робин Дандо от Корнелския университет казва, че той и неговият екип са изследвали връзката между пиенето на кафе и желанието за сладко със 107 доброволци.

Крайните резултатите са показали, че при хората, които са зависими от кофеина, желанието да си хапнат нещо сладко е с 20% по-силно.

Участниците в изследването са били разделени на две групи. Едната група всяка сутрин е пиела силно черно кафе, а втората – безкофеиново кафе. И двете групи прибавяли еднакво количество захар към чашата със сутрешната си напитка.

В края на изследването обаче се оказало, че групата на безкофеиново кафе е хапвала по-малко сладкиши и съответно – отслабнали са повече от хората, които не се разделили с кофеиновата си напитка.

От друга страна, китайски учени твърдят, че кофеинът ви прави по-активни и ако пиете по чаша кафе всяка сутрин, ще сте по-мотивирани да спортувате.

Тяхно изследване е показало, че хората, които започват деня си с чаша кафе, са по-активни през деня, тичат в парка и са стимулирани редовно да посещават фитнес залата.

Ежедневната доза обаче не бива да надвишава 50 грама на ден, защото в противен случай става опасно за сърцето и нервната система.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *