Site Overlay

Пържена бяла риба със зелена заливка – Рецепта

Начин на приготвяне:

Рибата се изчиства измива и нарязва на шайби. Осолява се.

Галетата и брашното се се смесват и всяко парче се овалва хубаво в сместа.

Изпържва се в олиото до златисто. Подреждат се в чиния.

Част от олиото се прецежда и в него се сипва нарязаният магданоз.

Сипва се оцетът и се слага на котлона да заври.

С тази зелена заливка се залива изпържената риба.

Картофите се сваряват и се обелват. Подправят се със олио оцет копър, чесън сол на вкус и се нареждат около пържената бяла риба със зелена заливка.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *