Site Overlay

Пържена цяла пъстърва – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. Почистените от вътрешностите пъстърви измийте и подсушете добре. Кожата също трябва да е добре почистена. Тъй като ще ги пържим цели, те трябва да са по-малки, за да се сготвят бързо, а и всяка да служи за индивидуална порция.

2. В коремчетата на рибите изцедете и втрийте лимонов сок, след това сол и бял пипер. Поставете по една смачкана скилидка чесън и стръкче мащерка. Със сол и пипер натрийте и от външната страна на рибата.

3. За гарнитура аз приготвих чипс от рукола, който дава вид на морски водорасли и освен че е вкусен, прави интересен ефект на поднесеното плато.

За да го направите, загрейте зехтин на умерен огън, пуснете другите две скилидки чесън и след това руколата. Тя за секунди ще се запържи и листенцата ще станат хрупкави. Извадете с решетъчна лъжица и разпределете на тънък пласт върху кухненска хартия, която да поеме мазнината.

4. Може да изпържите рибата в същата мазнина, която е добре ароматизирана, или пък да си загреете отделно олио.

Оваляйте целите пъстърви в брашно и сложете в загрятата на умерен огън мазнина. Пържете до златиста коричка от двете страни.

5. Поднесете пържената цяла пъстърва с хрупкавия чипс от рукола и пресни чери доматки.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *