Site Overlay

Пържени калмари в еър фрайър – Рецепта

“Имате еър фрайът? – Тогава непременно опитайте пържените калмари, приготвени в него “

Начин на приготвяне:

Ако калмарите са замразени, оставяме ги да се охладят. Заливаме ги с гореща вода, оставяме ги за около 1 минута. Изваждаме и ги оцеждаме.

Почистваме калмарите от ципата, която е от външната страна, и остатъците от вътрешната страна. Нарязваме тубите калмари на колелца, според желания размер.

Овалваме ги в подправките (по-желание може да добавите и други подправки), оставяме да постоят около 10 минути.

През това време си разбиваме белтъците на сняг с една щипка сол. Овалваме шайбите в брашно, след това в белтъчната смес.

Слагаме калмарените шайби в еър фрайъра. Нагласяме на 180 градуса за 10-15 минути, зависи колко искаме да се препечени. Пържим калмарите на два пъти е нужно разбъркване.

Бон Апети с пържените калмари в еър фрайър!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *