Site Overlay

Пържени фъстъци на тиган – Рецепта

“Пържените фъстъци са отлично бирено мезе за приятелска компания и добра дума”

Начин на приготвяне:

Загрейте тигана с двете супени лъжици зехтин. Сложете фъстъците и намалете котлона. Не трябва да е много силен, но и не много слаб.

Пържете, докато започнат леко да се зачервяват, като бъркате постоянно, без да спирате. Внимавайте много, защото границата е много малка, за да прегорят.

Имайте предвид, че след като ги извадите, те продължават да се пържат, дори и да не са на котлона.

Аз винаги ги вадя една идея, преди да станат готови, и са всеки път перфектно изпържени.

Извадете с решетъчна лъжица в чиния. Веднага сложете солта и разбъркайте хубаво.

Оставете да изстинат напълно.

Съхранявайте това бирено мезе в чисти бурканчета с капачка.

Така ще имате дълго време пържени фъстъци на тиган – мезенце за биричката или винцето.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *