Site Overlay

Пържен агнешки дроб – Рецепта

“Страхотно мезе и апетитно основно – пържен агнешки дроб “

Начин на приготвяне:

Агнешкият дроб е много крехък и затова не е необходимо предварително изкисване и мариноване.

След като дробът се измие, се нарязва на филийки с дебелина 2-3 милиметра.

Овалва се в брашното и се оставя на хартия за 4-5 минути, за да може брашното леко да попие в дроба.

Олиото се загрява в незалепващ тиган. Поставят се филийките дроб и се пържат за кратко, колкото леко да се зачервят.

След като пърженият дроб се извади от мазнината, се поставя върху домакинска хартия, да се отцеди излишната мазнина.

Аламинутът се посолява и се наръсва с прясно смлян черен пипер.

Пърженият агнешки дроб се сервира с пресни зеленчуци.

Приятен апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *