Site Overlay

Пържен патладжан, който не задържа мазнина – Рецепта

“Страхотен начин за приготвяне на пържен патладжан, който обаче не задържа мазнина”

Начин на приготвяне:

Измийте патладжана и го нарежете на парчета за пържене (колелца или полумесеци).

Поръсете го със сол и разбъркайте добре.

Поставете го в купа на дупки, за да се отцеди от сока, който ще пусне.

В дълбока чиния сложете брашното. Оваляйте и изтупайте всяко парче от излишното количество.

Подредете в тавичка на ветрило, като се застъпват леко в единия край. Оставете така, докато брашното се напои с вода.

Загрейте тиган с мазнина и изпържете патладжана от двете страни до златисто.

Извадете и сервирайте пържения патладжан веднага.

Имате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *