Site Overlay

Пържен патладжан с доматен сос – Рецепта

“Лятна манджичка от пържен патладжан с доматен сос “

Начин на приготвяне:

Пърженият патладжан с доматен сос е вкусно, бързо ястие за заети домакини. Ето как се прави.

Патладжаните се разполовяват на две по дължина, нарязват се на филийки. Посоляват се и се оставят за 10-15 минути.

Изплакват се, подсушават се и се пържат. Сосът се приготвя, като лукът се реже на дребно и се задушава.

Щом като омекне се сипват настърганите домати. Добавят се захарта, червения пипер и солта.

Доматеният сос се вари, докато леко се сгъсти. Отстранява се от котлона и се овкусява с нарязаните чесън, магданоз и копър.

Пърженият патладжан се подрежда в голяма чиния и се залива със соса.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *