Site Overlay

Пържен патладжан с малко мазнина – Рецепта

Начин на приготвяне:

Измиваме патладжаните, почистваме ги от дръжките.

Нарязваме ги на колелца според желания размер. Осоляваме колелцата патладжан и ги прехвърляме в гевгир.

Оставяме ги около 30 минути, да си пуснат черния цвят.

На котлона слагаме тефлотов тиган и добавяме 1-2 с.л мазнина.

В чиния слагаме брашно.

Овалваме всяко колелце в брашното и пържим до златист цвят.

Хубаво е тиганът да не остава напълно сух, когато това се случи, добавяме по 1 с.л. мазнина.

Гарнираме пържения патладжан със струйка оцет, настърган или пресован чесън и поръсваме с нарязан на ситно пресен магданоз!

Бон Апети с този пържен патладжан с малко мазнина!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *