Site Overlay

Пържен патладжан с чесън и оцет – Рецепта

Начин на приготвяне:

Пържен патладжан с чесън и оцет, който е страхотно бирено мезе.

Измийте патладжана и го нарежете на колелца. Поставете го в купа и посолете. Разбъркайте и оставете за половин час. Изцедете и оваляйте всяко парче в брашно. Подредете в чиния, едно до друго, като леко се застъпват в единия край. Оставете така за още половин час.

Загрейте тиган с олио и изпържете патладжана от двете страни до златисто. Извадете и поставете в подходяща чиния пържения патладжан.

В малка купичка сложете олиото, оцета, солта и чесъна, който предварително сте нарязали на дребно. Разбъркайте и залейте патладжана. Поръсете с прясно смлян черен пипер и сервирайте чесновия патладжан.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *