Site Overlay

Пържен праз с яйца и самардала по родопски – Рецепта

“Селска манджа от родопския край, с която апетитът е гарантиран – праз с яйца и самардала”

Начин на приготвяне:

Празът се почиства и измива много добре. Нарязва се на едри кръгчета. Слага се в тенджера с дебело дъно.

Залива се със зехтин, като зехтинът трябва да покрие празът до половината.

Вода не се прибавя, тъй като празът пуска вода при пърженето.

Празът се задушава под капак на силен огън за 10 мин., след което капакът се премахва.

Празът продължава да се пържи до пълното омекване на празът при постоянно бъркане без да се запържва.

Яйцата се разбъркват на пяна. Прибавя се червеният пипер, черен пипер и сол.

След като празът се запържи, се прибавят яйцата при продължително бъркане. Пържи се до пълното изпържване на яйцата.

Миш машът се сваля от котлона и се оставя да изстине. При сервиране се поръсва обилно със самардала.

Пърженият праз с яйца и самардала по родопски е много вкусно ястие.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *