Site Overlay

Пъстърва с горчичено-лимонов сос – Рецепта

Начин на приготвяне:

Измиваме рибите и ги поръсваме със солта, черния пипер, индийското орехче, салвията, чесъна и целината. Натриваме хубаво.

Нарязваме лимона на колелца и поставяме по 2 вътре във всяка риба.

Слагаме пъстървите в намазана с малко зехтин тефлонова тавичка. Отгоре също поръсваме малко зехтин.

Покриваме с алуминиево фолио и слагаме в загрята на 200 градуса фурна да се пече.

Печем рибата 35 минути.

За соса: смесваме всички продукти и прибираме в хладилника докато се пече рибата.

Поставяме една изпечена пъстърва в подходяща чиния, до нея подреждаме варени картофи, заливаме с 1-2 с.л. от соса, поръсваме с нарязани листа целина и сервираме.

Пъстървата с горчичено-лимонов сос е готова.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *