Site Overlay

Пъстърва с тиквички и чери домати на фурна – Рецепта

Начин на приготвяне:

Предлагам ви едно диетично рибно ястие, което е наслада за сетивата ни.

Тази вкусна пъстърва с домати и тиквички, гарантирано ще донесе усещане за празник на масата.

Можете да приготвите ястието с друг вид риба, подходяща за печене.

Изплакнете пъстървите под студена вода, подсушете и изрежете 3 до 4 пъти по диагонал от двете страни до костите.

Измийте билките, разклатете и подсушете. Откъснете листата от 2 стръка мащерка (и розмарин по избор ) и ги поставете в разрезите.

Измийте, почистете и нарежете тиквичките. Измийте доматите и разрежете наполовина или както ви харесва на вас. Изплакнете лимона с гореща вода, подсушете и нарежете на филийки.

Нарежете филийките тиквички в съд за печене. Отгоре разпределете половинките домати, подправете със сол, черен пипер и полейте с 1 с.л. Полейте със зехтин или олио на вкус.

Посолете и поръсете пипера отвътре и отвън и напълнете с останалите билки и лимонови клинове.

Поставете приготвените пъстърви върху зеленчуците, залейте с останалото масло (има вариант да покриете с нарязани зелени маслини и така съм приготвяла – опитайте).

Гответе печената риба в предварително загрята фурна на 180°C (конвекция 160°C) за около 30 минути.

Насладете се! Предлагам ви тази диетична пъстърва с тиквички и чери домати на фурна, което е наслада за сетивата.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *