Site Overlay

Пьоркьолт от свински бут – Рецепта

Начин на приготвяне:

1. За този пьоркьолт взимаме уок тиган и го слагаме на котлона да загрява с малко олио.

2. През това време режем месото на кубчета.

3. Слагаме свинския бут в тигана, да се задушава, като добавим сол и пипер меланж на вкус.

4. Следва да обелим скилидките чесън и цели да ги сложим при месото.

5. След като месото е в полуготовност, добавяме лука, нарязан на полумесеци.

6. Запържваме лука и след това добавяме обелените и нарязани чушки, а след тях – и доматите.

7. Слагаме щипка захар и подправяме със сол – разбъркваме.

8. Готвим вкусната манджа до пълна готовност и сервираме топло.

9. Върху чинията в пьоркьолт от свински бут настъргваме кашкавал и слагаме стръкче прясна подправка по избор.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *