Site Overlay

Пюре с тиква и пащърнак – Рецепта

Начин на приготвяне:

Нарязваме пащърнака и целината на едро.

Сипваме ги в тенджера. Добавяме тиквата и водата и варим около 25 минути до омекване и изпарение на течността.

Добавяме сметаната, солта, куркумата, индийското орехче, задушаваме още 5-6 минути и отместваме от котлона.

Пасираме нашето тиквено пюре.

Сипваме пюрето в чиния.

Разтопяваме маслото, като го оставяме да се загрее леко.

Поливаме пюрето с тиква и пащърнак отгоре със загрятото масло.

Сервираме веднага.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *