Site Overlay

Разкошна новогодишна картофена торта – Рецепта

Начин на приготвяне:

Сварете картофите, морковите и яйцата. Киселите краставички настържете, а печените чушки нарежете на дребно.

След като яйцата и морковите са се сварили, настържете и тях.

Сварените картофи обелете и пасирайте или намачкайте с вилица.

Добавете маслото, млякото и подправките и разбъркайте хубаво.

Хамбургския салам нарежете на ивички.

На дъното на форма за торта с диаметър 24 см, сложете от пюрето, разстелете хубаво с шпатула и сложете настърганите яйца.

Следва майонеза, след това отново пюре, после кисели краставички, след това майонеза. Следва отново пюре, салам, печен пипер и малко настъргани моркови. Украсата на празничната солена торта е по избор.

Аз сложих останалото пюре отгоре и добавих краставички и моркови. Всичко е въпрос на въображение!

Оставете тортата да стегне за няколко часа в хладилник, а най-добре и за една нощ.

Минете по ръба с остър нож и внимателно откопчайте ринга. Поднесете с чаша изстудено вино.

Добър апетит и весели празници!

Забележка: Тази торта може да се направи и с други продукти. Можете да импровизирате, с каквото разполагате у дома!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *