Site Overlay

Разкошна разядка с патладжан и печен чесън – Рецепта

Начин на приготвяне:

Разкошна разядка с патладжан и печен чесън за ценители.

1. Срежете надлъжно през средата патладжана и направете във вътрешността на всяка половина дълбоки прорези. Посолете и оставете за 20-30 минути, след това измийте под течаща вида и подсушете.

2. В всеки прорез пъхнете обелени скилидки чесън, като заделите една от тях за по-късно. Нея ще добавим сурова.

3. Сложете половинките патладжан в намазнена тавичка с разреза надолу и печете 35 минути на 200 градуса, или докато зеленчукът е напълно омекнал и готов. Оставете да изстине.

4. С блендер или пасатор пюрирайте вътрешността на печения патладжан с чесъна плюс суровата скилидка, смлените предварително орехи, киселото мляко, домата и зехтина. Овкусете със лимонов сок и сол.

5. Поднесете тази разкошна разядка с препечени филийки или любимите ви крекери. Украсете с орехи пекан и струйка хубав зехтин.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *