Site Overlay

Разтоварваща пилешка супа – Рецепта

“След тежък работен ден се разтоварете с купа топла пилешка супа за душата”

Начин на приготвяне:

Измийте пилешките гърди, поставете ги в тенджера заедно с дафиновите листа и зърната черен пипер, налейте 3 литра студена вода.

Поставете тенджерата на котлона и варите месото до пълно омекване, като премахвате образувалата се пяна.

Извадете свареното месо и оставете да се охлади, нарежете на ситни кубчета или ивици. Прецедете бульона и го върнете в тенджерата, поставете на котлона и добавете нарязания на малки кубчета картоф и граха.

В тиган, налейте олиото и добавете ситно нарязания лук, настъргания морков и нарязаната на малки ивици чушка. Поставете тигана на котлона и запържете до леко омекване на зеленчука.

Сипете запържения зеленчук в тенджерата и варите до готовност на картофа. Посолете пилешката супа на вкус.

В тигана, в който сте запържили зеленчука, направете омлет от разбитите яйца с щипка сол, запечете от двете страни и извадете да се охлади.

Нарежете омлета на тънки ивици, прибавете ги към супата и след като отново заври, премахнете от котлона.

Сервирайте разтоварващата пилешка супа гореща, поръсена със ситно нарязан магданоз!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *