Site Overlay

Разядка от броколи с орехи и бадеми – Рецепта

“Специални разядка от броколи с ядки, чийто вкус ни стана любим от пръв поглед”

Начин на приготвяне:

1. Разчленете броколите на розички, като запазите и пънчетата от основата, тях нарежете на едри парчета.

2. Сложете на котлона вода с щипка-две сол. Когато заври, пуснете вътре броколите с пънчетата и варете 10 минути.

3. Извадете с решетъчна лъжица и облейте със студена вода зеленчука. Ако прецените, че пънчетата не са достатъчно омекнали, може да ги оставите да поврят още 2-3 минути.

4. Оставете броколите да изстинат, а през това време си изцедете сока от лимона и почистете скилидките чесън.

5. Сложете в блендер всички продукти – сварените и изстинали броколи, чесъна, зехтина, орехите, смлените бадеми (може и цели), прясно изцедения лимонов сок, солта и подправките.

Смелете до гладка консистенция.

Използвам блендер, защото повечето пъти оставям броколите малко по- твърди, ал денте – така запазват по-добре витамините си. Но ако сте ги сварили повече и са много меки, може да използвате и пасатор. С него дори и да не успеят да смелят перфектно орехите, не е проблем – да усещаш парченца от тях в разядката, също е хубаво.

6. Поднесете вкусната и здравословна разядка от броколи с орехи и бадеми в компания с крекери, гризини или препечени филийки.

Добър апетит!

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *