Site Overlay

Разядка с патладжани и оцет – Рецепта

“Отваряме тефтера с рецепти от едно време и правим най-вкусната разядка от патладжан и оцет “

Начин на приготвяне:

За тази апетитна разядка разрязваме патладжаните на две и ги осоляваме. Оставяме ги за 15 минути, за да се отдели горчивината, и обилно ги измиваме с вода.

Подреждаме ги в тавичка, а до тях поставяме цели червените чушки.

Слагаме в загрята фурна на 200 градуса и печем 20 минути до омекване на зеленчуците.

Оставяме ги да се охладят и ги обелваме и нарязваме на дребно.

Обелваме доматите и ги нарязваме на малки парченца.

Сипваме ги в тенджера, добавяме зехтина, патладжаните, чушките, захарта, счукваме чесъна и задушаваме на котлона 10-12 минути.

След това отместваме, посоляваме и добавяме оцета към патладжанената разядка.

Разбъркваме и оставяме да изстине.

Прибираме разядката с патладжани и оцет в хладилника за 1-2 часа и след това сервираме.

Gotvach.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *